d Drame, ki jih je napisal Federico Garcia Lorca, predstavljajo vrh svetovne dramatike v 20 stoletju. Večina jih je prvič prevedena v slovenščino, knjiga je izšla decembra 2007.
s
d Kate Chopin: Prebujenje je delo, ki ga nekateri označujejo za ameriško Madame Bovary. Klasično delo, eden izmed vrhov ameriške književnosti. Knjiga je izšla 2007.
a
lovecraft

H.P.Lovecraft: Cthulhujev klic je knjiga, ki je navdihnila tako glasbenike (Metallica), kot izdelovalce računalniških iger in lego kock.
Knjiga, ki jo preprosto morate imeti.

 

 

Kontakt:

Založba KMŠ
Ulica Janka Sernca 8
2000 Maribor

02 / 331 42 80

info@zalozba-kms.si

 

 

 

Charles Bukowski: ZAPISKI STAREGA POKVARJENCA

 

bukowsky

CHARLES BUKOWSKI (1920-1994), ameriški pesnik in pisatelj, rojen v Nemčiji, čigar trdovratno in vročično življenje je sredi devetdesetih let prejšnjega tisočletja vzela levkemija, je bil že med življenjem literarna legenda nad legendami, da je bilo omenjanje njegovega imena v smislu življenjskega stila ali v literarnem kontekstu že klišejsko, saj ljudje sodimo druge ljudi večinoma površno in jih odpravljamo z razvpitimi, površinskimi in nemara celo lažnimi in izmišljenimi etiketami. Tako je bil – in je še vedno – Bukowski predvsem med najstniki oboževana in za vzor jemajoča ikona, saj je bil razvpit zlasti zaradi neustrašnega boemskega življenja, v katerem ni popuščal, dokler ga ni povsem ugonobila bolezen. Bil je enfant terrible par excellence, ki pa je znal živeti in je navkljub življenjskemu slogu prekoračil sedemdeseto, verjetno tudi zato, ker se je znal »prazniti«, čeprav je ljudi, sploh »poslušno« in v sisteme vpeto malomeščanščino, spravljal v zadrego.

Charles Bukowski je avtor, ki ga vsak vsaj enkrat v življenju vzame v roke, kajti kot kultni avtor predstavlja tisto literaturo, mimo katere ne more noben bralec in ki se mu ne more izogniti prav noben poznavalec literature. S knjigo Zapiski starega pokvarjenca zapolnjujemo vrzel na slovenskem trgu, ki je bodla marsikaterega ljubitelja dobre in popularne proze Bukowskega. Knjiga nam prinaša zbirko njegovih kolumen, ki se lahko berejo tudi kot celoten homogen tekst.

     

 

cena: 14,90 EUR

Poštnina vključena v ceno!
Dobava takoj!

 

ZAPISKI STAREGA POKVARJENCA

216 strani,
14,5 x 20 cm
mehka vezava

 
oHenry Chopin Lorca Lovecraft