d Drame, ki jih je napisal Federico Garcia Lorca, predstavljajo vrh svetovne dramatike v 20 stoletju. Večina jih je prvič prevedena v slovenščino, knjiga je izšla decembra 2007.
s
d Kate Chopin: Prebujenje je delo, ki ga nekateri označujejo za ameriško Madame Bovary. Klasično delo, eden izmed vrhov ameriške književnosti. Knjiga je izšla 2007.
a
lovecraft

H.P.Lovecraft: Cthulhujev klic je knjiga, ki je navdihnila tako glasbenike (Metallica), kot izdelovalce računalniških iger in lego kock.
Knjiga, ki jo preprosto morate imeti.

 

 

Kontakt:

Založba KMŠ
Ulica Janka Sernca 8
2000 Maribor

02 / 331 42 80

info@zalozba-kms.si

 

 

 

O. HENRY : TRI KRATKE ZGODBE

 

oHenry

O' HENRY (1862-1910), katerega pravo ime je William Sydney Porter, je eno najslavnejših in znamenitejših imen ameriških piscev kratke proze. V mladosti je delal pri stricu v lekarni, na farmi in kot bančni blagajnik. Nekaj let po poroki pa je začel pisati črtice in kolumne. Zaradi poneverb, čeprav je njegova krivda še vedno vprašljiva, je bil zaprt, kjer je tudi začel pisati kratko prozo za denar, da je lahko preživljal svojo hči.

O Henry predstavlja brez dvoma vrh svetovne kratke proze, po njem se nenazadnje imenuje najprestižnejša svetovna nagrada, ki jo podeljujejo za kratko prozo. Predvsem pa je O Henry velik ljubljenec občinstva.

Njegove kratke zgodbe odlikujejo zabavni zasuki, ironija in presenetljivi naključni zaključki zgodb, izpeljani iz vsakdanjih situacij. Širokim množicam se je prikupil zavoljo dejstva, da je začetnik opisovanja življenj preprostih prebivalcev New Yorka.
Dejstvo, da njegovih zgodb doslej še ni bilo prevedenih, je pravzaprav izjemno nenavadno, saj je bil slovneski bralec s tem prikrajšan za enega najbolj zabanih in sproščujočih čtiv, kar jih nudi svetovna literatura.

V knjigi boste našli njegovo najbolj zabavno in slavno kratko zgodbo, Odkupnina za Rdečega poglavarja, eno najbolj poznanih božičnih zgodb vseh časov, Darilo treh kraljev. S tretjo zgodbo, Policaj in hvalnica, zaokrožujemo prvo knjigo njegovih zgodb.
     

 

cena: 4,90 EUR

Poštnina vključena v ceno!
Dobava takoj!

 

TRI KRATKE ZGODBE

72 strani,
11 x 16,5 cm
mehka vezava

 
Bukowsky Chopin Lorca Lovecraft